Revista de Economia Agrícola - Volume 59, n.2, Julho/Dezembro 2012

Apresentação



O Mineiro, o Queijo e os Conflitos (nada Poéticos) em Torno dos Alimentos Tradicionais Produzidos Artesanalmente no Brasil
The Minas People, the Cheese and the (not Phoetic) Conflicts Around Artisanally Produced Tradicional Foods in Brazil
Jaqueline Sgarbi Santos, Fabiana Thomé da Gruz, Renata Menasche
    

Indicações Geográficas, Tipicidade e Produtos Localizados: os novos compromissos valorativos na vitivinicultura do Vale dos Vinhedos 
Geographical Indications, Typicity and Localized Products: new commitments to evaluation in viticulture in Vale dos Vinhedos
Paulo André Nierdele, Míriam Aguiar
    


La Construcción de la Calidad Alimentaria: tradición, innovación y poder en las DOP del jamón ibérico en España
Building Food Quality: tradition, innovation and power in the iberian DPO ham is Spain
Santiago Amaya Corchuelo, Encarnación Aguilar Criado
    


Estrategias e Interpretaciones del Etiquetado Alimentario entre Productores y Consumidores en España
Strategies and Interpretations of Food Labeling Among Producers and Consumers in Spain
Carmen Lozano, Emilio Luque, Marta Moreno
    


Estratégias de Qualidade de Base Territorial: o caso do arroz irrigado na Andaluzia e no Rio Grande do Sul
Territory-Based Quality Strategies: the case of Andaluzia´s and Rio Grande do Sul´s irrigated rice
Jaqueline Mallmann Haas, José Marcos Froehlich, Encarnación Aguilar Criado
    


Limites y Potencialidades de las Acreditaciones de Calidad: la denominación de origem protegida del queso de cabrales del Principado de Asturia, España Limits and Potentialities of Quality Accreditations: cabrales cheese Pdo of Asturias, Spain
María González Álvarez, Cecilia Díaz-Méndez
    


A Definição da Qualidade em Fileiras de Produtos Qualificados: uma aplicação do modelo CQFD e da teoria das convenções
Quality Definition in the Segment of Qualified Products: an aplication of the model and the conventions theory
Manuel Luis Tibério, Artur Cristovão
    


Como Construir a Qualidade Agroalimentar: análise de experiências brasileiras e espanholas
Building Food and Feed Quality: analyses of experiences in Spain and Brazil
Cláudio Becker, Carmen Lozano Cabedo
    


Las Etiquetas de Calidad y el Dessarrollo Territorial: los casos del queso de oveja merina de Grazalema y la carne de cordero de Texel
Quality Labeling and Territorial Development: the cases of merina sheep cheese from Grazalema and cordero lamb meat from Texel
Ignácio López Moreno, Encarnación Aguilar Criado
    

Revista na Íntegra




Data de Publicação:01/11/2013